Author Archives: admin

El consell de direcció del RIS 3, presidit per José Ramón Bauzá, presenta l’Estratègia d’Investigació i Innovació per a l’Especialització Intel·ligent de les Balears

140117 RIS301 PALMA

En el transcurs de la sessió s’ha presentat l’Estratègia d’Investigació i Innovació per a l’Especialització Intel·ligent de Balears, l’anomenat RIS 3. Aquest document, que pot funcionar com una agenda de transformació econòmica territorial, ha estat elaborat per representants de la societat balear i ha estat aprovat pel comitè de direcció. Posteriorment, un comitè d’experts de reputació internacional en R+D+I en farà el seguiment i presentarà propostes per a l’execució d’aquesta Estratègia. Continue reading

Agents del sector es reuneixen per debatre a la segona Mesa RIS3 sobre Turisme i Salut

Aquest dimecres 9 de juliol en el ParcBit s’ha dut a terme, dins de l’elaboració de l’estratègia d’especialització intel·ligent RIS3, la taula sobre turisme i salut en la qual han participat agents estratègics del sector per debatre i plantejar les oportunitats que ofereix el turisme de salut a l’activitat econòmica de les Illes Balears.

Continue reading

Representants dels sectors Turisme i Alimentació debaten al ParcBit sobre l’especialització econòmica de les Illes Balears

En el marc de l’elaboració de l’estratègia d’Especialització Intel·ligent de les Illes Balears RIS3, ahir es va celebrar una mesa amb els agents de les institucions més representatives dels àmbits Turisme i Alimentació.

Continue reading

10è Taller Peer-review a Portugal

algarve

By Sebastian Fuss under CC

La Plataforma S3 i la regió portuguesa de l’Algarve estan organitzant en els propers dies 4 i 5 de juliol un taller de revisió per parells amb el tema “El turisme com una prioritat RIS3″. Durant aquest taller, quatre regions europees; l’Algarve Europeu (PT), Sicília (IT), Roine-Alps (FR) i Kujawsko-Pomorskie (PL) presentaran el seu treball en RIS3

Continue reading

Iniciat l’Itinerari d’R+D+i amb una primera sessió dedicada a la Creativitat i Innovació

ris3 seminarUna vintena d’empreses de nova creació s’han interessat avui pel primer curs dedicat al concepte d’Innovar com el de “Trobar una nova idea i fer-la realitat”.

Avui s’ha iniciat al ParcBit la primera sessió de l’“Itinerari de R+D+i”, una formació especialitzada en l’àmbit del R+D+i empresarial a través de la qual s’acompanya i impulsa a les empreses cap a la innovació.

Continue reading

Regions europees debaten al ParcBit sobre les estratègies en recerca i innovació

ris3 imatgeAvui i demà es duen a terme al ParcBit de Palma les jornades “Peer discussion as a step towards RIS3″, unes sessions de treball organitzades per la Comissió Europea i el Govern de les Illes Balears, que permetran posar en comú les actuals estratègies d’especialització intel·ligent que s’estan planificant des de diferents regions europees.

Continue reading

El ParcBit acull la darrera mesa tecnològica de l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent RIS 3

trobada ris3El Parc Bit ha acollit la Mesa Tecnològica del sector de medi ambient, recursos hídrics, agroalimentació i energies renovables, integrada dins l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent o RIS 3 de la Unió Europea, una plataforma imprescindible per tal que les Illes Balears puguin optar als fons FEDER en el període 2014-2020. La Mesa reunida aquest matí ha estat la cinquena de les convocades, després de les celebrades en el decurs del darrer trimestre de 2012 al ParcBit: la del sector marí i marítim, el sector de continguts digitals basats en el coneixement, el sector del turisme i el sector de les ciències biomèdiques i ciències de la salut.

Continue reading