Agents del sector es reuneixen per debatre a la segona Mesa RIS3 sobre Turisme i Salut

Aquest dimecres 9 de juliol en el ParcBit s’ha dut a terme, dins de l’elaboració de l’estratègia d’especialització intel·ligent RIS3, la taula sobre turisme i salut en la qual han participat agents estratègics del sector per debatre i plantejar les oportunitats que ofereix el turisme de salut a l’activitat econòmica de les Illes Balears.

L’objectiu d’aquestes reunions de treball amb el sector és contrastar el diagnòstic de la importància estratègica de la salut privada, l’hoteleria, les agències de viatges, la touroperación, el transport aeri i les tecnologies turístiques en l’especialització econòmica de les Illes Balears; analitzar el potencial de desenvolupament de nous horitzons d’activitat econòmica en l’àmbit de el “TURISME DE SALUT” sorgits de la cooperació i la hibridació entre aquests àmbits d’activitat; i identificar els factors i tecnologies clau oportuns per afavorir el potencial desenvolupament d’aquests nous horitzons d’activitat en les Illes Balears.

Aquesta reunió forma part d’una agenda de reunions que sota el nom “descobriment emprenedor” s’han plantejat per debatre sobre l’especialització de l’economia de les Illes Balears i examinar nous horitzons d’activitat econòmica que poden sorgir de la cooperació intersectorial del Turisme i l’Alimentació, el Turisme i la Salut, el Turisme i la Nàutica, etc.

L’Estratègia d’Especialització Intel·ligent o RIS3 promoguda per la Unió Europea és una iniciativa imprescindible perquè les Illes Balears puguin optar als fons FEDER i FSE relacionats amb la R+D+i i es troba alineada amb l’Estratègia de creixement Europa 2020, que es fonamenta en tres pilars bàsics per a l’economia europea; intel·ligència, sostenibilitat, i integració.

Han participat en la taula els representants d’empreses i clústers: David Medina García, Vicepresident de la Unió Balear d’Entitats Sanitàries UBES; Inmaculada de Benito, Gerent de Federació Empresarial Hotelera de Mallorca FEHM; Tomeu Bennasar, CEO de Logitravel, Silvia Riera, Presidenta d’Agrupació Empresarial d’Agències de Viatges de Balears (AVIBA), José María Pérez Pispat, Director Financer de Calitja aviació, S.L.; Miguel Payeras, Gerent del Clúster de Turisme Balears.t; Cristofol Vives de Genosalud; Pep Lluis Pons, gerent de BIOIB; Alejandro Forcades, Director General de SM2 Balears. Representant a institucions han assistit: Antoni Viader, i Jaume Begur de la Fundació Bit; Toméu Cantallops, Pep Vicens, i Marc Pérez Rivas del Cercle d’Economia; i finalment, els agents d’investigació: Pilar Muntaner, Tècnica del Clúster de la Indústria Química de les Illes Balears, Marilena Jover, Directora Gerent de la Fundació d’Investigació Sanitària i Toni Arbona del Campus d’Excel·lència de la UIB.