Consell d’Eivissa i Govern organitza una trobada amb empresaris i emprenedors per impulsar la innovació a l’illa d’Eivissa

ris3 eivissaAquest matí, a la Sala de Plens del Consell Insular d’Eivissa s’ha presentat el projecte de l’estratègia i Especialització Intel·ligent de les Illes Balears, destinat a fomentar la innovació i l’emprenedoria que permetin la diversificació econòmica de tots els sectors productius de l’illa. En aquesta trobada han participat la consellera insular de Transparència, Participació, Bon Govern, TIC, Treball, Formació i Habitatge, Viviana de Sans, el director general d’Innovació i Recerca del Govern Balear, Josep Lluís Pons, i hi han assistit una quarantena d’empresaris i empresàries.

A la reunió, s’han explicat les propostes d’actuació per part de Consell d’Eivissa i Govern Balear per donar suport a projectes d’innovació tecnològica, i s’ha informat de les Polítiques de Cohesió per al període 2014-2020 aprovades per la Unió Europea conegudes com RIS3 (Recerca i Innovació per l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent), per estudiar com es poden aplicar a les Balears. També s’ha preguntat als empresaris assistents quines són les seues necessitats tecnològiques o de coneixement -noves idees de negoci, possibilitat de col·laboracions, tecnologies precises, característiques dels projectes, etc-.

“Ens cal conèixer quins projectes es poden posar sobre la taula, quin potencial hi ha per desenvolupar, i ens han d’aconsellar sobre com enfocar les ajudes que es convocaran per donar suport a la innovació”, ha explicat Viviana de Sans, qui ha demanat la complicitat dels sectors productius per “desenvolupar a Eivissa projectes que ens ajudin a crear una illa intel·ligent i sostenible”.