La Fundació Bit comptarà amb una oficina a Eivissa a partir del primer trimestre de 2018

La Fundació Bit comptarà amb un espai propi al Centre de Sa Coma d’Eivissa a partir del primer trimestre de 2018, des d’on podrà atendre i assessorar les empreses emprenedores dins l’àmbit de la innovació a Eivissa. Aquest és un dels acords als quals s’ha arribat en una reunió que s’ha celebrat a la seu del Consell Insular d’Eivissa i en la qual han participat, per part del Consell, el seu president, Vicent Torres, la vicepresidenta primera i consellera de Transparència, Participació, Bon Govern, TIC, Treball, Formació i Habitatge, Viviana de Sans, així com el director general d’Innovació i Recerca del Govern Balear, Josep Lluís Pons, i el director de la Fundació Bit, Pere Fuster.

IMG_8489L’objectiu de la trobada ha estat tractar sobre com i quan posar en marxa el futur Centre Bit a Eivissa. En aquest aspecte, l’acord és total perquè aquest centre estigui ubicat en un dels edificis de Sa Coma. Així, el Consell d’Eivissa té previst la rehabilitació d’un edifici de Sa Coma on s’ubicarà el Centre de Processos de Dades (CPD) del Consell, per completar l’estratègia de millora de desenvolupament tecnològic de l’administració electrònica de la institució. Serà en aquest edifici del Consell on, una vegada se signi un acord de col·laboració entre ambdues parts, se cedirà un espai per ubicar el Centre Bit.

El Consell confia treure en breu la licitació d’un concurs d’idees per a la rehabilitació d’aquest edifici. Mentre el Centre Bit encara no sigui una realitat, la Fundació Bit disposarà d’un edifici a Sa Coma -en concret, a les dependències de l’Escola Balear d’Administracions Públiques (EBAP)- on s’habilitarà una oficina a la qual es desplaçaran tècnics del ParcBit per assessorar i donar a conèixer a les empreses i emprenedors eivissencs les línies d’ajuts que ofereix el Govern Balear. Es preveu que aquesta oficina obri les seves portes durant el primer trimestre de l’any 2018.

“Totes dues institucions estem en sintonia i confiem a posar les bases perquè l’any 2019 ja sigui una realitat aquest Centre Bit, que haurà de fomentar l’economia del coneixement , l’assessorament tecnològic i d’innovació a emprenedors i empreses”, ha senyalat Viviana de Sans, qui ha comentat que aquest centre comptarà amb tots els serveis que ja es donen al ParcBit de Palma, com serveis tècnics i d’assessorament, de definició de model de negocis innovadors, i d’identificació i captació d’inversions.sacoma

Per la seva banda, el director general d’Innovació i Recerca del Govern Balear, Josep Lluís Pons, ha recordat que, tot i que fins ara el ParcBit no ha tingut una presència permanent a Eivissa, sí que ha desenvolupat iniciatives que han tingut molta repercussió: “Durant aquesta legislatura hem organitzat jornades, conjuntament amb el Consell, per identificar el potencial emprenedor dins l’àmbit d’innovació a Eivissa. La primera jornada va ser un procés de descobriment emprenedor en la que van participar 40 empreses d’Eivissa i Formentera, i posteriorment s’ha realitzat un think-up culture en el qual van participar unes 50 empreses”.

Pons ha destacat que aquestes activitats han resultat especialment útils per identificar els sectors emergents d’Eivissa, i això “ha donat com a fruit la modificació de l’estratègia d’especialització intel·ligent de les Illes Balears, incorporant les indústries culturals i creatives a aquesta estratègia”.